Új otthonra leltek

  • 2018. júl. 06.

Egy régi álom vált valóra. Ez is elhangzott a péntek délutáni ünnepségen, melyen hivatalosan is birtokba vehették a Bajai Tenisz Klub tagjai a vadonatúj székházat.

Az idén február elején még állt az 1981-ben épített székház, majd a bontási munkálatokat követően megkezdődött az új épület megépítése. Mintegy négy hónap múlva pedig már egy vadonatúj, minden igényt kielégítő épületbe költözhetnek be a tenisz szerelmesei.

Az ünnepségen Kontra György, a Bajai Tenisz Klub elnöke mindenkinek megköszönte a segítséget, aki egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy elkészülhessen a várva várt székház. Fercsák Róbert, Baja polgármestere köszöntőjében kitért rá, hogy városunkban száz éves múltra tekint vissza a tenisz, valamint hogy több nagy alakja is volt már a bajai tenisz sportnak. A jelenlegi vezetés pedig méltó utóda az elődöknek.

A székház megépítésében elévülhetetlen érdemei vannak Richter Attilának. A Magyar Tenisz Szövetség bajai gyökerekkel rendelkező főtitkára elmondta: még most sem hiszi el, hogy sikerült, de rögtön hozzátette, hogy ez csak az első lépés az úton, még további terveik vannak.

Az ünnepélyes átadó egy meglepetést is tartalmazott, hiszen azonnal sort kerítettek egy névadóra is. A mai naptól kezdve ugyanis a szigeti tenisz központ dr. Csátaljay István nevét viseli, az erről szóló táblát pedig három fia leplezte le saját maguk és a jelen lévők előtt.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően pedig mindenki megismerkedhetett az épülettel, amely egy nagy közösségi teret, bárt, konyhát, öltözőket, irodát és vizesblokkot is tartalmaz.

PT