Újabb eredményes bajai szereplés a Nemzeti Regattán

  • 2019. jún. 03.

Az elmúlt hétvégén a Balatoni Hajózási Zrt. immáron a negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Regattát, ahol mintegy 50 település mérte össze az erejét földön és vízen. Az elmúlt esztendők során Baja városa kiemelten eredményes volt, kétszer is városunk hozta el a fődíjat. Ezúttal ismét ott volt csapatunk a mezőnyben, melyet ezúttal is Fercsák Róbert polgármester vezetett.

Fotók: Fercsák Róbert facebook oldala

A Nemzeti Regatta nem csupán egy szokványos vitrolás verseny, hiszen több területen is számot adhatnak tudásukról és felkészültségről a különböző települések csapatai. A vitrolás hajó mellett sárkányhajóba is ülhetnek a versenyzők, de a gasztronómia és a színpadi programok területén is bizonyítani kell. A kettő napos verseny során mind a vízen, mind pedig a szárazföldön látványos versengés folyt, méghozzá remek hangulatban.

A bajaiak ebben az évben is remekül teljesítettek, még ha a fődíjat ezúttal nem is sikerült megkaparintani. A sárkányhajó csapatunkat senki sem tudta legyőzni, a mieink aranyérmet szereztek, míg a főzőcsapatunk a Települési Ízek Versenyén különdíjban részesült a füstölt harcsával.

Összességében elmondható, hogy ismét jól sikerült a Regatta, a bajai csapat ezúttal is sikeresen szerepelt az országos megmérettetésen. Gratulálunk a résztvevőknek.

PT