Újabb impulzust adtak

  • 2020. szept. 14.

Nemrég számoltunk be róla, hogy Vereczkei Zsolt és Lugos Roland létrehozta az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítványt, mellyel hazai mozgássérült sportolókat kívánnak támogatni. A hétszeres paralimpikon Vereczkei Zsolt akkor lelkesen mesélt az alapítás körülményeiről, az azóta végzett munkáról és a jövőbeni tervekről. Most pedig újabb hírről tudott beszámolni a bajaiak kedvenc sportembere.

“Az elmúlt hétvégén újabb sportolónak nyújtottunk segítséget, aki a harmadik a sorban – mondta Vereczkei. Korábban Kiss Péter Pál kajakos új sportfelszerelést tudott vásárolni és az edzőtáborozását tudta fedezni a támogatásunkból. Szintén segítettük a bajai Kollár Andort, aki íjászatban alkothat nagyot a jövőben. Most pedig büszkén mondhatom, hogy a szegedi triatlonozó, Mocsári Bence felkészülését és versenyzését tudtuk segíteni.”

A szegedi sportember egy 100 ezer forint értékű futócipőt kapott, ami jelenleg a legjobb cipő a piacon. Vereczkei Zsolt az elmúlt hétvégén személyesen adta át Szegeden a cipőt, ami nagy örömöt okozott a sportolónak. Sőt, egyből ki is próbálta azt, az első visszajelzések pedig pozitívak voltak.

Mocsári Bence nagy terveket válthat valóra ebben a cipőben, hiszen továbbra is meg van az esélye arra, hogy kijusson a jövő évi paralimpiára. Akkor sem dől össze a világ, ha ez nem jön össze, hiszen a 2024-es párizsi játékokra már nagyon jó esélyekkel pályázik a kiváló sportoló.

Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány addig is tovább dolgozik. Vereczkei Zsolt és csapata a hétvégén Budapestre utazik,ahol egy tehetséges erőemelő sportolóval találkoznak majd.

PT

Fotók: az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány Facebook oldala