Újra szabadon közlekedhető a magyar-szerb határ

    • 2020. máj. 25.

    A mai naptól lehetővé tesszük, hogy szerb és magyar állampolgárok szabadon közlekedhessenek Magyarország és Szerbia határán.- jelentette be Szíjjártó Péter külügyminiszter.

    Az elmúlt hónapokban a nemzetközi  és a belpolitikai közbeszédet is  a világjárvány határozta meg. Mára azonban, minden kétséget kizáróan kijelenthetjük,hogy a Közép- Európai térség jól védekezett. Szigorú szabályokat hoztunk, időben hoztuk meg a korlátozó intézkedéseket. Ennek következtében ellenőrzésünk alatt tudtuk tartani a vírust és annak terjedését. ennek része volt hogy határainkon korlátoztuk a személyforgalmat.

    Mindkét országban az eddig intézkedések okén lehetővé vált, hogy megfontoltan és óvatosan, az élet és az egészség védelmének továbbra is elsőbbséget adva, lépéseket tegyünk a normalitásokhoz visszatérés irányába

    Ebből a szempontból jelenetős bejelentés ez a mai, hisz lehetővé válik mind s szerb és mind a magyar állampolgároknak, hogy szabadon közlekedhessenek Szerbia és Magyarország között. Ami annyit tesz, hogy a belépéskarantén kötelezettség nélkül válik lehetővé számukra.

     

    Forrás: Szíjjártó Péter közösségi oldala