Ünnepi ülés, ünnepi hangulatban

  • 2018. dec. 16.

I. Lipót császár még 1696-ban adott városi rangot Bajának, éppen december 24-én. Ennek tiszteletére minden évben a Karácsonyhoz közeledve tartja ünnepi ülését a képviselő testület. Az idei ülést most szombaton tartották a városháza dísztermében.

Fercsák Róbert köszöntőjében felsorolta azokat a fejlesztéseket és beruházásokat, amiket az idei évben sikerült véghez vinni, illetve útjára indítani. Ahogyan a polgármester fogalmazott: ünnepelni gyűltünk össze, számot vetni mindarról, amit az elmúlt hónapok során elvégeztünk. A sikerhez elengedhetetlen a tervezés, az értékelés és a számvetés. A város vezetője örömét fejezte ki, hogy ismét működik a főtéren a szökőkút, ami igazi közösségi tér lett, illetve sikerként tekint a saját erőből elvégzett útépítésekre, az óvodák, bölcsődék fejlesztésére, és a különböző eszközbeszerzésekre. Végül pedig bejelentette, hogy Baján a 2019-es esztendő a fiatalok éve lesz, amit számtalan program is alátámaszt majd a következő 12 hónap során.

Az ünnepi ülésen összesen 27 díjat adtak át a kultúra, a sport, az egészségügy és egyéb más területek képviselőinek. Az idén kettő díszpolgári címet is adományozott a képviselő testület. Az egyiket Mohayné Katanics Mária posztumusz kapta, aki gazdag életútja során rengeteget adott a város zenei, kulturális életének. A másik díszpolgári címet pedig dr. Bábel Balázs a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke kapta. dr. Bábel Balázs valamennyi díjazott nevében megköszönte, hogy itt lehetnek a mai napon és elismerésben részesülhetnek. Egy régi bajai katonatörténettel érzékeltette azt, hogy nem számított a díjra, de nagy örömmel fogadta és tisztelettel köszöni azt.

Az ünnepi műsort az idén a város több iskolájának a diákjai adták, így az MNÁMK, a Szent László ÁMK, a Szentistváni Általános Iskola, a Liszt AMI növendékei, valamint a Liszt Ferenc kórus is fellépett.

Az ünnepi ülés dr. Bábel Balázs érsek záró áldásával ért véget, majd a vendégek egy állófogadás keretében ünnepelhettek tovább.

PT

Kitüntetések az ünnepi testületi ülés alkalmából: