Véget ért a Virágos Bácska településszépítő versenyünk

  • 2020. jún. 19.

Hírportálunk április végén hirdette meg a Virágos Bácska településszépítő versenyt. Kertekről, erkélyekről, ablakokról vártuk a fényképeket, lehetőleg minél több és szebb virággal. Örömünkre szolgál, hogy olvasóink vevők voltak a kezdeményezésre, a három meghirdetett kategóriában összesen 59 nevezés érkezett.

Lehetőség volt magánkertekkel, virágos erkéllyel, ablakkal nevezni, valamint a lakótelepek, társasházak kertjei is megmérettethettek. Május 31-ig vártuk a nevezéseket, a fotókat emailben is el lehetett küldeni, vagy a Bácskai Harsona Facebook oldalának címezve is el lehetett juttatni. A május végi határidőt követően még kettő hétig, június 14-ig vártuk a szavazatokat, hiszen a végső sorrendről minden kategóriában a lájkok száma döntött.

Nagy öröm volt látni, hogy nem csak Bajáról érkeztek nevezések, hanem a térség településeiről is szép számban jöttek pályázatok. Így például Rémről, Madarasról, Garáról, Bácsborsódról, Dusnokról, Érsekcsanádról és Fajszról is kaptunk képeket.

Pénteken délután a Sobri Halászcsárdában tartottuk meg az ünnepélyes eredményhirdetést, ahol a kategóriák győztesei átvehették a díjaikat. Minden győztes 20 ezer forint értékben vásárlási utalványt kapott, míg valamennyi nevező egy virágos motívummal ellátott egyedi ajtódísszel lett gazdagabb. Ezeket egy kísérőlevél mellé csomagolva postai úton juttatjuk el azokhoz, akik neveztek a versenyünkre. A díjakat a szakma képviseletében Viszmeg Istvánné adta át, aki a különdíjas kiválasztásában is segédkezett.

A díjazottak:

Magánkert: Hajnal József – Baja

Virágos ablakok, erkélyek: Magdali Anna – Baja

Lakótelepek, társasházak kertjei: Jadrony Tímea – Baja

A szakmai zsűri különdíja: Resperger Ferencné – Rém

A Bácskai Harsona különdíja: Fajszi Óvoda

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki elküldte nevezését a Virágos Bácska 2020 kiírásunkra. A tapasztalatok alapján jövőre ismét meghirdetjük majd a versenyt. A következő időszakra minden nevezőnknek jó kertészkedést, sok örömöt kívánunk.

Putnik Tamás

főszerkesztő

Bácskai Harsona