Vereség a fővárosban

  • 2020. okt. 26.

NB 1 B csoportos férfi kosárlabda mérkőzés:

Vasas Akadémia – Bajai Bácska FKE 98-81 (24-23, 24-25, 30-17, 20-16)

A Bácska legjobb dobói: 24/15, Vukicevic 19, Goldring B. 16/9

A Bácska Facebook oldalának összefoglalója a mérkőzésről:

Ebben a csarnokban ritkán hagyjuk el győztesként a parkettot. Ezen a statisztikán próbáltunk javítani, de ma este ez nem sikerült.
A házigazdák kezdték jobban a mérkőzést, rövid idő alatt megléptek 11-2-re. Gyors időkérést követően, már az elmúlt mérkőzéseken megszokott Baja volt a pályán. 18-18-nál utolértük ellenfelünket és még fordítani is sikerült. A negyed vége hazai vezetéssel zárult. A folytatásban négy-öt pontos előnyt is kiharcolt már a Vasas, de a kiváló dobóformánkkal meg tudtuk fordítani a mérkőzést (46-48). Az első félidőben nem született döntés. Csapatunk minden mutatóban felülmúlta a házigazdákat. Sajnos az eladott labdák számában is!
A nagyszünet után egy váratlan 18-5-ös etappal állva hagyta csapatunkat a Vasas. Nagy iramú támadó játékkal és kellően agresszív védekezéssel megleptek minket. Ebben a negyedben harminc pontot kaptunk és 78-65 állásról kezdtük az utolsó tíz percet. Mutatóink egyre rosszabbak lettek, ezt a hosszabb paddal rendelkező házigazdák könyörtelenül kihasználták. Egy „tizenhárom-nullás” rohammal eldöntötték a mérkőzést. Az ötperces kosár csendet követően még megpróbáltunk felzárkózni, de a már fault problémákkal küzdő csapatunk csak szépíteni tudott az eredményen.
Folytatás újra hazai pályán, október 30. pénteken a BKG-Prima Akadémia csapatát fogadjuk. Hajrá Bácska!!
Fotó: mkosz.hu