Vidám szirénázás!

  • 2018. máj. 12.

Verőfényes napsütés, remek programok és sok-sok jókedvű család. A mentős nap minden évben nagy népszerűségnek örvend a bajaiak körében, nem volt ez másként az idén sem.  A hagyományoknak megfelelően ezen a napon a kicsiket és a nagyokat egyaránt várták a bajai állomásra, ahol a gyerekeket ugrálóvárak, testfestés és lufi is várta, míg a nagyobbak véradáson, egészséges táplálkozással kapcsolatos tanácsadáson, vagy éppen újjáélesztés technika oktatáson vehettek részt.

Mindemellett ismét lehetőség volt megnézni a mentőket, megismerni az autók belsejét, a felszereléseket, valamint a mentőtechnikai eszközöket, egy szóval kicsit belebújni a mentők bőrébe.

Az Országos Mentőszolgálat minden évben meghirdeti a nyílt napot, melyhez a bajai állomás is csatlakozik. A legnagyobb érdeklődés ezúttal is a mentéstechnikai bemutatót kísérte, melyhez a rendőrség és a tűzoltóság is csatlakozott. Itt egy gázolásos balesetet szimuláltak, melynek során a gyalogos és az autóban ülő személy is megsérült. Pillanatok alatt érkezett is a segítség, a mentősök szakszerűen ellátták a sérülteket, míg a tűzoltók lefeszítették a gépjármű ajtaját. A rendőrség pedig a helyszínelést végezte.

Összességében ismét egy remek hangulatú napot szerveztek a mentősök, ahol kortól függetlenül mindenki jól érezhette magát.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Mentős nap!