Viharos regatta

  • 2019. aug. 02.

Pénteken a 31. alkalommal ismét elrajtolt a Budapest – Baja hosszútávú evezős regatta mezőnye, hogy a Lágymányosi öbölből a Sugovicáig evezzék le a mintegy 160 km-es távot. Egy darabig minden a tervek szerint alakult, aztán az időjárás közbeszólt.

Több mint 40 egység nevezett be az idei regattára, az egyesek mellett több nagyobb egység is nekivágott a nem mindennapi táv teljesítésének. Végül a korábbi bajai sportoló, jelenleg győri színekben versenyző Forrai Dávid bizonyult a leggyorsabbnak, ő nem sokkal délután három óra után meg is érkezett az Ifjúsági Szálló előtti Sugovica szakaszra.

A második helyen a regatta egyik legendája, Vanczák Gergely végzett, a másik Danubius versenyzővel, Sándor Áronnal párost alkotva. Harmadikként pedig a Varga, Csiszár, Bagi killboat érkezett meg a Sugóra. Az érmeket és a jól megérdemelt tapsot majd szombaton 17 órától kaphatják meg a sportolók az ünnepélyes eredményhirdetésen.

A mezőny nagy részének azonban az idén nem volt szerencséje, hiszen a délután érkezett vihar többek számára véget vetett a regattának. A hatalmas szél és a felhőszakadás miatt a mezőny mintegy fele nem folytathatta az útját, amire még korábban sosem volt példa. Az utolsó még versenyben lévő egységek sötétedéskor, ezekben a percekben érkeznek meg Bajára.

PT