Visszaesőben a Momentum támogatottsága

  • 2020. márc. 11.

Március 3-án a Medián Közvélemény és Piackutató Vállalat közzétett kutatásából kiderül, hogy csökkenőben van a Momentum támogatottsága a fiatalok körében. Azt leszögezhetjük, hogy a Medián nem nevezhető kormánypárti elfogultságú oldalnak, ezért lehet meglepő tőlük a mára már közhelynek számító „szinte minden fiatal Momentumos” mítosz lerombolása.

Az oldal felmérései szerint a 18 és 29 év közötti korosztályban a Momentum 11 százalékkal áll. A gyakorlatban ez azt jelenti 10 magyar fiatalból egy momentumos. A kutatásból az is kiderül, hogy a Fidesz-KDNP vezet 34 százalékkal, a harmadik helyet az LMP foglalja el 5 százalékkal, a DK pedig 4 százalékkal áll.

A Momentum tekintetében lévő visszaesés közel 5 százalékot jelent, ugyanis 2019. november 14-én még 16 százalékot mért a Medián. Arról nem tájékoztattak, hogy minek köszönhető a visszaesése liberális párt támogatottságában. Egyes vélemények szerint, közrejátszhatott az is, hogy a Momentum durván nekiment az erdélyi, felvidéki és kárpátaljai magyaroknak, valamint az önkormányzati választások után több településen is negatív vélemények alakultak ki az ott élőkben az ún. “szivárványos” koalíciókkal kapcsolatban.

Forrás: origo.hu

FF